Tänään siis meillä oli induction eli suomeksi varmaankin
”virkaan astuminen” siis pieni perehdytys työpaikan tapoihin ja menettelyihin.
Induktio meni varsin mukavasti, vaikka asiat eivät meitä juurikaan koskeneet,
sillä emmehän me varsinaisesti ole palkallisissa töissä täällä.
Meillä kummallakaan ei ollut töitä tänään, siis päätimme
kierrellä vähän Harrodsilla ja tutkia tämän paikan läpikotaisin, vaikkakin
jätimme väliin kokonaisen kerroksen ”womans wear” voitte itse miettiä miksi
emme sinne menneet :D. Parhaimmat osastot olivat mielestäni kitchenware jossa
oli mahtava kokoelma erilaisia keittiöveitsiä ja muita tarvikkeita. Seuraavaksi
suuntasimme Food hallia kohti, mutta eksyimmekin wine & spirits osastolle,
joka oli suurin näkemäni valikoima laadukkaita ja mahtavia viinejä. Jokaisella
suuremmalla viinintuottaja maalla oli oma osastonsa ja hinnat kulkivat 15
punnasta 200 puntaan keskimäärin. Emme myöskään välttyneet huomaamasta
vuosikertaviinikokoelmaa jossa oli viinejä vuodesta 1969 vuoteen 2013 eikä hintaakaan ollut kuin 225
000 puntaa, eli siis taskurahaa meille J.
Seuraavaksi löysimme viskit, konjakit, rommit sun muut
vahvemmat alkoholit. Valikoimaa oli tässäkin osastossa häikäilemättä enemmän
kuin olen koskaan nähnyt, löytyi myös erikois versioita omasta suosikistani,
mutta sain pidettyä näppini irti enkä tuhlannut 70 puntaa pulloon.
Viimeisenä alkoholiosastolla oli shampanjat eli kuohuvien
aateliset, mielenkiintoisimpana pidin Taittingerin jonkinlaista taiteilija
kokoelmaa, jossa oli eri erilaisia ”etikettejä” eli jokainen pullo oli
todennäköisesti jonkin taitelijan suunnittelema. Tunnelma oli niin jännittävä
että unohdin ottaa mitään kuvia koko reissulta.
Tästä suunnistimme kohti food hallia, jossa oli noh
tietenkin ruokaa, kaikkea mitä voisit ikinä haluta, lihaa, kalaa, äyriäisiä,
kanaa, kasviksia siis kaikkea suklaata, teetä ihan kaikkea ja ympäri maailmaa.
Emme kehdanneet liian kauan kierrellä, sillä molemmilla oli hirveän kova nälkä
jo ensimmäisen ruoka osaston jälkeen. Siispä jatkoimme matkaa.
Ulos päästyämme alkoi taas vaihteeksi vaikea valinta, jotta
minne menisimme syömään. Hetkisen seikkailun ja mietiskelyn jälkeen päätimme
jatkaa matkaa green parkiin ja kävellä sieltä katua pitkin, kunnes löytäisimme jonkinlaisen
paikan josta saisi ruokaa. Kotvan vaelluksen jälkeen selvisimme paikkaan
nimeltä Nicholson’s varsin mukava paikka josta sai ihan hyvän burgerin ja
piffin sekä olutta sai ainakin 20 erilaista suoraa hanasta! Tyytyväisinä ja
utopistisen hedelmäpelin jälkeen, johon julle laittoi 5puntaa saamatta yhtään
mitään suuntasimme takaisin kämpille ottamaan pienet torkut.
Tarkoituksena oli, että olisimme tehneet itse ruokaa, mutta
illalla ”väsyneenä” päätimme hakea takeaway ruokaa jostain lähistöltä,
päädyimme kuitenkin syömään Curry Paradise ravintolaan joka oli todella
mahtava, en osaa juuri sanoa mitä söimme, sillä listalla oli varmaan sata
erilaista ruokavaihtoehtoa.
Alkuun kuitenkin saimme hassuja ”sipsejä” jotain kovaa
leipää ja hyviä dippejä.
Pääruoaksi otin kanaa jonkinlaisessa tomaatti vihreächili
kastikkeessa. NAM.
Täytyy sanoa että pitkästä aikaa todella todella maukasta ja
hyvää ruokaa sekä kerrankin sopivan tulista ainakin jos päättelee, siitä että
sain pyyhkiä hikeä otsalta jatkuvasti. Julle söi lammasta tomaattisessa
valkosipulikastikkeessa. Rinnalle saimme kulhon riisiä, naanleipää ja 600ml
Cobra oluet.
Kotiintulomatkalla poikkesimme Sainsburyyn, eli paikalliseen
”citymarkettiin” haimme hieman suklaata sekä oho mukaan tarttui 8x 500ml Stella
Artois omenasiideriä vaivaiseen 9 punnan hintaan. Luin juuri aikaisemmin, että
miehet ostavat tavaroita koska he oikeasti tarvitsevat sen ja naiset ostavat
tavaroita siksi että se on alennuksessa vaikka he eivät oikeasti sitä
tarvitsisikaan.. tarkoitan siis, että nyt meillä ainakin on siideriä
jääkaapissa :D
Eli tämänmoista tänään, huomenna vapaata… jos sitä vaikka
kävisi lenkillä, kun on taas tullut syötyä niin maan perusteellisesti, että
varmaan pyörimme takaisin suomeen.
Loppuun lisään Juliuksen pienen haastattelun, koska kovin
moni on kysynyt mitä hänelle kuuluu.
Ensimmäinen viikko takana, miltä tuntuu?
”Kyllähän tää täs menee ja hyvät on fiilikset”
Miten työt on sujunut?
”Työ on rankkaa, mutta erittäin hyvää kokemusta se kaikki
on.”
Paikallinen ruoka?
”Vaihtelevaa, helvetin hyvästä jauhoiseen burritoon”
Eli siis hyvin menee myös Jullella, ainakin olemuksesta
päätellen hän viihtyy täällä todella hyvin.
Jullen mukaan täällä kummittelee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti