Ensimmäinen viikko takana
Yhdessä viikossa tullut niin paljon uutta ja ihmeellistä,
että tätä koko touhua on vaikea tiivistää sanoiksi. En tiedä oikein mistä edes
aloittaisi, kaikki on niin moninkertaisesti suurempaa ja meno moninkertaisesti
vilkkaampaa verrattuna suomeen.
Olemme testanneet muutamia paikallisia ruokapaikkoja, mistä
saa ruokaa todella hyvään hintaan ja useimmiten ruoatkin ovat olleet varsin
loistavia, jos ajattelee nyt niin olemme syöneet kiinalaista, italialaista,
brittiläistä ja ranskalaista ruokaa täällä ollessamme. Niin pizzaa puu-uunista
sekä pizzaa 500 asteisesta uunista… kumpaakaan ei voi rehellisesti verrata
suomeen. En väitä etteikö suomesta saisi hyvää ruokaa, kyllä saa tarkoitan vain
että täällä se kokemus on varmasti hieman erilainen varmasti.
Metrolla kulkeminen alkaa sujua, vaikkakin alkuun se oli
aikamoinen kokemus kun vaihdettiin metroa ja mentiin suuntaan tuo ja sitten
yhtäkkiä taas metron vaihto ja mentiinkin suuntaan tämä ja yhtäkkiä oltiinkin
perillä. Mielenkiintoista sanon minä. Onhan meillä suomessakin metro, mutta se
ei ole mitään verrattuna tähän. Ihmisiä kulkee täällä metrolla kymmeniä jossei
jopa satoja kertoja enemmän joka tunti.
Työpäivät ovat olleet ihan mukavia, joskin välillä joutuu
suoraa sanoen hyppäämään syrjään kiireen takia ja tekemään jotain todella
yksinkertaista hommaa, kuten esimerkiksi eilen tuli nypittyä 20 litraa
persiljaa ja sen jälkeen hienonnettua se, voin kertoa että sitä tavaraa oli
paljon! Olen kyllä päässyt myös hieman annosteluun ja muutenkin tutustumaan
ruokien valmistukseen, ei se mitään rakettitiedettä täälläkään ole, puhtaita ja
selkeitä makuja todella näyttävillä esillelaitoilla.
Muut työntekijät ovat ottaneet minut hyvin vastaan, ja olen
muutamiin jo hieman tutustunutkin, joskin eilen työskentelin kolmen ihmisen
kanssa joista vain yksi puhui sujuvaa englantia, noh ei se mitään työt sujuivat
silti varsin hyvin. Jokainen jolta olen kysynyt apua on auttanut mielellään ja
kertonut myös hieman itsestään ja kysellyt paljon minulta kaikenlaisia
kysymyksiä, eniten tietenkin olen saanut kertoa mistä olen kotoisin ja
minkälaista on ollut suomessa. Muita vastaavia kysymyksiä ovat olleet mm. missä
olen oppinut puhumaan englantia näin hyvin, olenko aikaisemmin ollut
ravintolassa töissä, miten opin asioita niin nopeasti ja sitten on paljon myös
tiedusteltu miten pärjään suomessa talven yli.
On mahtava nähdä miten auktoriteetti pelaa keittiössä, jos
sinua korkeampi henkilö pyytää noutamana hänelle jotain tai ylipäätänsä huutaa
esimerkiksi tarvitsevansa lusikan, niin se lusikka toimitetaan chefille oli
tilanne mikä hyvänsä.
Lyhykäisyydessään pidän tästä paikasta varsin paljon, odotan
niitä oikeasti rankkoja päiviä töissä jolloin minulle huudetaan ja haukutaan. Haluan
kokea sen tunteen, sillä tiedän että siltä ei voi välttyä ja siitä oppii koska
se varmasti säväyttää kun ensimmäisen kerran joku tulee ja heittää työstämäni
objektin roskiin ja sanoo että ei hele***tti sitä noin tehdä tee uudestaan.
Enkä nyt tarkoita sitä, että olisin huono tai muutenkaan… satun vain
kokemuksesta tietämään, että ne hetket kun on halunnut kadota maanrakoon tai
lähteä ovet paukkuen pois jostain on oikeasti niitä parhaita hetkiä jotka
varmasti muistaa lopun elämäänsä. Nämä tilanteet voivat myös olla testejä
siitä, pärjäänkö oikeasti keittiössä kovan paineen alla, sillä tiedän että
tällä alalla vaaditaan hermoja ja kovaa päätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti