Hospitality & Culinary Arts
Tänään suunnistimme töiden jälkeen yllämainittuun collegeen
avoimien ovien päivään opettajan toiveesta. Tarkoituksenamme oli tehdä pieni
tutkimus paikallisesta opiskelusta. Itse koulu jo näytti varsin massiiviselta
ja todella varakkaalta. Lukukausimaksut varmasti sisältävät neljä jossei viisinumeroisia
lukuja. Ei sentään, lukukausi maksu taitaa olla 25 puntaa jolla saat
opiskelijakortin. Toki varmasti joitain kuluja on, mutta ymmärtääkseni 14-19
vuotiaille kyseinen koulu on niin sanotusti ilmainen.
Kaikkien tuntema Jamie Oliver on Westministerin entinen
oppilas.
Kyseisessä collegessa voit opiskella seuraavia
ammattivaihtoehtoja:
-
Restaurant manager
-
Artisan Baker
-
Sous-Chef
-
Commis Chef
-
Chocolatier
-
Barista
-
Head Chef
-
Front of House Manager
-
Pastry Chef
-
Mixologist
-
Sommelier
-
Developement Chef
-
Waiter / Waitress
Koulu kestää pääosin kolme vuotta, sen voi suorittaa
muutamalla eritavalla, ihan normaalisti olemalla paikalla ihan normaalisti
päivittäin tai esimerkiksi käymällä töissä ja opiskelemalla viikon kuukaudessa
koululla ja viimeisenä on vaihtoehto jossa käyt koululla kerran viikossa.
Ensimmäinen vuosi on kaikille samanlainen ja sillä
käsitellään pitkälti perusasioita alaan liittyen, sekä määritetään saatko
jatkaa opiskelua vai et. Oppilaat
menevät jo ensimmäisenä vuonna työssäoppimaan. Työssäoppimispaikat ovat niin
sanotusti suurkeittiöitä, jossa tehdään isoja määriä ruokaa.
Toisenavuonna toisena vuonna käydään läpi seuraavat osiot:
Fine Dining, Leipuri, Larder ( kylmäkkö ), Butcher. Työssäoppimispaikat ovat
hieman erilaisia, esimerkiks klubeja tai muita ruokaketjuja, jossa tarjotaan
suhteellisen simppeliä ruokaa ja tarkoitus on pyrkiä työskentelemään
yksinäisesti.
Kolmantena vuonna valitaan erikoistuminen toisena vuonna
käydyistä opinnoista. Työssäoppimispaikat ovat vielä korkeatasoisempia,
esimerkkinä opettaja käytti mm. Galvinien paikkoja joissa mainitsimme olevamme.
Oppilaan on myös tarkoituksena toimia Head of Section eli valitsemasi
erikoistumisen mukaan toimit jonkin aikaa työpisteesi johtajana.
Koulu oli suhteellisen normaali, toki erilaisia luokkia oli
tuhoton määrä niin kuin ammattivaihtoehdoista saattaa jo aavistaakin. Koululla
on oma kahvio, ruokala ja ravintola jota oppilaat pyörittävät. Yksi
mielenkiintoisimmista luokista oli science lab, jossa oppilaat testailevat
miten ruoat reagoivat lämpöön, kosteuteen sekä kaikenlaiseen muuhun
mahdolliseen, miten erilaiset marinadit ym vaikuttavat lihaan, miten erotetaan
neste jostain tuotteesta. Eli toisin sanoen katsotaan miten ruoka aineet
reagoivat käyttöön ja erilaisiin valmistustapoihin.
Ainiin koulussa pystyy myös käymään yksittäisiä kursseja.
Huomasinkin, että juurikin tänään olisi ollut päivän kestävä riistakurssi, joka
olisi varmasti ollut mielenkiintoinen.
11.11.13 Arttu Pennala & Julius Salminen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti