lauantai 9. marraskuuta 2013

Ensimmäinen Kuukausi


Noniin nyt alkaisi olemaan ensimmäinen kuukausi täällä lontoonmaalla lusittu. Pitää myöntää, että aika on mennyt kuin siivillä, vaikkakin tässä on vielä puolitoista kuukautta jäljellä. Kotiinlähtö siis häämöttää jo, vaikka emme ole vielä edes puolessa välissä, mutta silti tuntuu ettei täältä haluaisi välttämättä lähteä ollenkaan pois.

En ala tietenkään vertailemaan suomea ja englantia keskenään vaan haluan lähinnä korostaa sitä suuruutta ja erilaisuutta mitä täältä löytyy, mistä on mulle tullut ainakin sellanen fiilis että täällä vois ehkäpä jopa asua tulevaisuudessa. Sanotaan nyt, että niin pienestä paikasta kun Lieto on valtava harppaus tänne metropoliin. Pidän hyvin paljon myös tuollaisesta hiljaisesta ja hieman etäisestä paikasta asuinpaikkana, toki osatekijöitä on asunto perhe, koira ja ystävät suomessa jotka vetävät puoleensa hyvinkin paljon.
Ehkä voin siis todeta että koti on koti, ei siitä pääse mihinkään.

Seuraavaksi voisin hieman mainita siitä mitä tänne tulin tekemään, eli työssä oppimaan. Olen työskennellyt nyt neljä viikkoa Galvin Restaurant’s Bistrot de Luxessa, joka on ranskalainen bistro. Todella siisti ja hieno paikka.  www.galvinrestaurants.com

Olen toiminut enimmäkseen Lardeissa eli alkuruokien parissa, missä olenkin päässyt niin misaamaan, kuin myös annostelemaan. Osaan laittaa jokaisen annoksen lautaselle ja vielä suht ripeästikin.  Annoksia löytyy mm tartar pihvistä perus hanhenmaksasta salad of endiveen. Täytyy todeta taas, ettei tämä ruoanvalmistus vieläkään ole mitään rakettitiedettä. Eriasia on toki molekyyligastronomia sun muut hienot hommelit. Minä tosin olen enemmän työmyyrä kuin mikään  pieni pipertäjä :D Haluan mennä töihin, tehdä ruokaa täysillä ja lähteä kotiin, se jos jokin on parasta tässä hommassa.

Kehittymisen kannalta varmaankin eniten olen oppinut ripeyttä, sillä tahti täällä on jotain niin erilaista, mitä olen koskaan ennen nähnyt ja muutenkin yleinen keittiötoiminta. En tietenkään ole nähnyt tätä alaa kuin vasta murto-osan, mutta silti voin sanoa, että Lontoon täytyy olla yksi isoimmista ja laajimmista ravintolakaupungeista mitä maailmassa sijaitsee. Noh pompattiin taas ohi aiheesta, eli niin nopeutta tullut lisää, olen saanut paljon uusia reseptejä ja metodeja tehdä asioita… ammattisanasto Lontoonkielellä parantunut huomattavasti. Tarkkuus ja huolellisuus myös on varmasti kehittynyt täällä ison harppauksen parempaan suuntaan.

Asumisesta ja muusta oleskelusta

Elikkä asutaan Jullen kanssa vuokralla Brixtonissa tällaisessa perus brittiläisessä rivikerrostalossa vai miksikä näitä nyt kutsutaan. Täällä asuu myös meidän yhteyshenkilö Tiina, joka on syntyjään suomalainen, mutta on asunut täällä jo hyvän tovin, siis tietää kertoa meille kaikki parhaat mestat sun muut missä kannattaa käydä. Sitten asuu kaksi espanjalaista naista joista olemme tavanneet vain toisen. Sekä italialainen mies. Eipä heitä juurikaan näy täällä, siis olemme saaneet olla suhteellisen hyvin omissa oloissamme.

Molemmat ollaan Jullen kanssa viihdytty todella hyvin, niin kuin aikaisemmista teksteistä saattaa ehkä päätellä. Paljon on nähtävyyksiä ja kokemuksia koettavana täällä! Pidetään siis lippu korkealla ja jatketaan samaan malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti