sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Duunia


On aika pitkä viikko takana ja ajattelin vähän päivitellä fiiliksiä. Ihan mukavaa ollut duunissa, kun hommat alkaa pikkuhiljaa sujumaan ja ruokailijoiden määrä päiväpäivältä kasvamaan. Kiirettä on ollut melkein jokaisena päivänä mitä oon ollut duunissa ja kehuja on tullut enemmän kun miinuksia, tai miten sen nyt ottaa, jos head chef pyytää erikseen mua tekemään ja pitämään huolen jostain asiasta… ehkä se tarkottaa sitä, että jotain on saatettu tehdä jopa oikein. Pieniä esimerkkejä… ”Arttu i want you to make sure that we’re okay for evening”  ”Arttu i want you make these thing for him, he can’t do them properly” en nyt sano kenestä puhutaan ja missä tilanteessa, mutta täytynee sanoa, että nämä hetket on ollut todella kovia kohtia mun työharjottelun aikana. Paras oli kyllä, kun chef pyysi jonkun tekemään laittamaan uuden salaatin meidän salaatti specialiin ja tarjouduin tekemään sen… kun olin saanut salaatin valmiiksi chef tokaisi aikaisemman salaatin tekijälle, ”Look! Thats how its done”. Toki on niitä risujakin tullut, mutta olen ottanut ne enemmän kehittävänä, tai en  ole vaan jaksanut väittää vastaan vaikka todellisuudessa olisinkin ollut oikeassa.

Pitkiä päiviä takana, ma ja ti oli ihan ok 8-9h päiviä jotka upposi servicen parissa ja siivousten tiimoilla ensin oma osio kuntoon, sitten hotlinelle ja sen jälkeen vielä leipomoon siivoamaan ”jes” noh eipä tuo haittaa… r2d2 hoitaa :D. Keskiviikkona tuli tahkottua kymmenentuntia, koska halusin varmistaa että iltavuorolaisilla on kaikki ok ja jäin vielä päivällisen jälkeen hieman auttamaan työkavereita… Torstai oli varmaankin hankalin päivä täälläolon aikana, nukuin todella pitkät yöunet ja aamulla tuntui, että väsytti kahta kauheammin ennen kuin olin mennyt nukkumaan… noh sitten pääsin töihin ja teimme hommia vähän miten sattuu, koska taas vaihteeksi meidän osion korkein kokki oli vaihteeksi todella väsynyt, eikä hän saanut oikein mitään aikaiseksi, vain nakitti kaiken mulle. Noh lounas service meni ihan näppärästi, vaikkakin toinen harjoittelija tunki kokoajan ”auttamaan” vaikka minun olisi ollut paljon helpompi duunailla yksin. 

Päivällisen jälkeen jäin taas tekemään hommia ja olin niin fed up koko päivään, että halusin vain pois töistä… en kestänyt enää hetkeäkään. Noh suoritin kuitenkin kunnialla hommani loppuun, ja ennen kuin olin lähdössä niin chef tokaisee ”Arttu kai tiedät sellaisen säännön, että jos ensimmäinen päivällis bongi on tullut, niin pitää jäädä tuplavuoroon” tiesin että hän sanoi sen vitsinä, mutta minulla meinasi mennä totaalisesti hermo… hän onneksi nyökytteli ja viittoi että voisin lähteä kotiin.. Ah päivä lepoa vain ja ainoastaan lepoa..

Lauantaina olin iltavuorossa ja hommat meni näppärästi, alotin pastryssä toista kertaa koko harjoittelun aikana ja teinkin todella monta asiaa hyvin lyhyessä ajassa… creme caramel, creme brulee, suklaa kastike, financier mix ja ties mitä muuta.. päivällisen jälkeen menin vielä auttamaan pastryyn suklaiden kanssa. Sitten servicen alettua menin larderiin paukuttelemaan Johnnyn ja Adrianon kanssa. Ilta meni suhteellisen näppärästi, vaikka meiltä melkein loppui muutama tuote kesken.

Ihan jees viikko takana kuitenkin :P

Salad of Endive

Terrine of Foie Gras

Small Tartar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti