tiistai 15. lokakuuta 2013

Ensimmäinen työpäivä.


Eka päivä alkoi aika helposti, kun mulla oli iltavuoro. Lähdin kämpiltä hyvissä ajoin kohti baker streettiä, ihan vaan varmistaakseni, että löydän varmasti perille. Paikalle päästyäni päätin mennä juomaan ”aamukahvit” ja istuskelemaan ennen tätä jännittävää koetusta.  Aika koitti ja saapastelin sisään. Menin keittiöön ja sanoin kuka olen ja sieltä neuvottiin heti minne menen vaihtamaan vaatteet. Kun olin löytänyt sopivat työvaatteet menin keittiöön ja esittelin itseni kaikille. Tämän jälkeen vuorossa oli keittiön tilojen esittely sekä kävimme läpi kaikki henkilökunnan tilat.

Seuraavaksi listaa miten työni eteni tänään.

Salaatin lehtien erottelua
Kanape krutonkien leikkausta
Kevätsipulin leikkausta
Dorset Crab muottien voitelua
Kelmutusta
Yrttien hienontamista
Kananmunan keltuaisen erottelua tartar pihvin päälle

Kanapeiden kokoamista
Salad of endiven esillelaittoa
Smoked Salomonin esillelaittoa
Vihersalaatin esillelaittoa

”Refreshing” eli työpaikan puhtaanapitoa
Siivousta

Ei siis todellakaan mitään vaikeita hommia ja suoriuduin mielestäni näistä varsin hyvin. Odotan hyvin paljon seuraavaa työpäivää, sillä tämä oli erinomainen päivä jo siitäkin syystä, että pääsin tutustumaan muihin kokkeihin ja näkemään mitä homma on vaikka tämä päivä ei edes ollut kiireinen vielä.

Oli hienoa nähdä miten asiat hoituu kun kaikilla on oma paikkansa ja kaikki todella tietävät mitä pitää tehdä ja kaikella on selkeä järjestys ja metodi tehdä.
Asiakkaita oli kuulemani mukaan paljon, mutta missään vaiheessa ei ollut varsinaista kiirettä, ainakaan kylmällä puolella missä siis toimin tämän päivän.

Fiilikset päivästä varsin hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti