Eka päivä alkoi aika helposti, kun mulla oli iltavuoro.
Lähdin kämpiltä hyvissä ajoin kohti baker streettiä, ihan vaan varmistaakseni,
että löydän varmasti perille. Paikalle päästyäni päätin mennä juomaan
”aamukahvit” ja istuskelemaan ennen tätä jännittävää koetusta. Aika koitti ja saapastelin sisään. Menin
keittiöön ja sanoin kuka olen ja sieltä neuvottiin heti minne menen vaihtamaan
vaatteet. Kun olin löytänyt sopivat työvaatteet menin keittiöön ja esittelin
itseni kaikille. Tämän jälkeen vuorossa oli keittiön tilojen esittely sekä
kävimme läpi kaikki henkilökunnan tilat.
Seuraavaksi listaa miten työni eteni tänään.
Salaatin lehtien erottelua
Kanape krutonkien leikkausta
Kevätsipulin leikkausta
Dorset Crab muottien voitelua
Kelmutusta
Yrttien hienontamista
Kananmunan keltuaisen erottelua tartar pihvin päälle
Kanapeiden kokoamista
Salad of endiven esillelaittoa
Smoked Salomonin esillelaittoa
Vihersalaatin esillelaittoa
”Refreshing” eli työpaikan puhtaanapitoa
Siivousta
Ei siis todellakaan mitään vaikeita hommia ja suoriuduin
mielestäni näistä varsin hyvin. Odotan hyvin paljon seuraavaa työpäivää, sillä
tämä oli erinomainen päivä jo siitäkin syystä, että pääsin tutustumaan muihin
kokkeihin ja näkemään mitä homma on vaikka tämä päivä ei edes ollut kiireinen
vielä.
Oli hienoa nähdä miten asiat hoituu kun kaikilla on oma
paikkansa ja kaikki todella tietävät mitä pitää tehdä ja kaikella on selkeä järjestys
ja metodi tehdä.
Asiakkaita oli kuulemani mukaan paljon, mutta missään
vaiheessa ei ollut varsinaista kiirettä, ainakaan kylmällä puolella missä siis
toimin tämän päivän.
Fiilikset päivästä varsin hyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti